Prăjitura galbenă

În salonul pregătit intra la ora opt seara cercul select de actionari ai firmei „GURGAZ” insoțiți de familii. Este al paisprezecelea an in care fac revelionul impreună. Acum vor sărbători din nou succesul lor în stilul  caracteristic. Cu paisprezece ani în urmă au avut parte de o doză  consistentă de prăjitură de culoare galbenă, iar în urma reacției tubului digestiv au început anul „pe aripile vânturilor” Dar se pare că a fost de bun augur. De atunci la fiecare revelion repetă experiența.

Desigur, au studiat, cautat specialisti,  a fost gasita reteta care produce gaze din abundență. Căci în urmă cu paisprezece ani astfel le-a venit ideea de afacere. Iar la Revelion trebuie să repete experienta an de an. Prăjitura s-a perfectionat de atunci, este mult mai „productivă” datorita cercetărilor.

Dupa miezul nopții iată o parte din participanți se ridică și pleaca. O doamă se ridică și spune: „Nu, nu pot să mai văd asta…” și se îndreaptă spre ușă. Intre timp deja prăjutura apare pe masă, se aprinde lumina mare, formația de percutioniști abordează un ritm tribal vivace. Acționarii corpolenți încep sa înfulece de zor, care folosind linguri și furculițe, care cu mâna, bucăți cât mai mari din prăjitură.

Dupa ce s-a terminat toată cantitatea de prăjitură, se aliniaza toți pe canapelele de la marginea sălii. La un moment dat unul din acționari se ridică în picioare, invocând atenție, cu mîna dreapta ridicata și cu degetul arătator îndreptat în sus. Formația s-a oprit din cântat. Apoi, liniștea fu întreruptă de un zgomot tânguit, prelung și armonios: Prrrrrrrfssssssss…….Prrrrrfssssss…..în aplauze, acționarul se asează. Se ridica alt acționar, face o reverență, timp în care se exprimă și el la fel. Altul, se înclina doar într-o parte puțin și dă o replică bombă primilor doi.

In încheiere, apare unul din acționari cu o instalație de barbotare, spunând „gara, destul cu prăduiala! Sa nu uităm de unde am plecat! Colectați totul, trebuie sa vindem gaze acum până e încă frig…

Reclame

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: