Omarlupinozaurul

Acum 65 de milioane de ani a avut loc extinctia in masa a dinozaurilor. Dar detaliile murdare ale acestei crime odioase nu se cunosteau pana astazi. Noroc cu cercetatorii britanici care au facut in sfarsit lumina in acest dosar.

Fosile reale cu particularitati neobisnuite au fost descoperite in Muntii Carpati, dar studiul lor aprofundat timp de 10 ani nu a dat rezultate si explicatiile nu au aparut. Doar numele acestui dinozaur neobisnuit a fost inscris in cartea Fosilelor de la New York: omarlupinozaurul. Intr-un final, cercetatorii romani au cerut ajutorul cercetatorilor britanici. Cu urmatoarea cursa Wizz-Air, acestia au aterizat la Cluj, exact in inima arealului teribilului dinozaur. Primele documentari au aratat ca omarlupinozaurul era un dinozaur paros, ierbivor, cu posibilitati de comunicare ciudate: putea invarti urechile la 360 de grade, si intr-un sens si in celalalt.

Dupa o documentare solida de doua saptamani, cercetatorii britanici au publicat rezultatele finale ale cercetarilor: omarlupinozaurul a fost de fapt cauza extinctiei celorlalti dinozauri. Se pare ca omarlupinozaurul avea un comportament particular: obisnuia sa ii sperie pe ceilalti dinozauri. Deodata, de dupa o stanca aparea capul omarlupinozaurului si ceilalti dinozauri care pasteau ferigi se speriau de moarte si… mureau. Pe dinozaurii carnivori, omarlupinozaurul ii trata cu dispret pentru incapacitatea lor de a rumega ferigi. Acestia se consumau in ei de ciuda si, fosilele au aratat, se imbolnaveau de nervi si depresie si…. mureau. Cel mai ciudat este ca omarlupinozaurul nu isi manca dusmanii. Le tragea doar blana jos si apoi si-o punea pe umeri, probabil sa se fereasca de frig.

Omarlupinozaurul avea un comportament tipic de functionar public: dimineata si seara la iesirea si intrarea in pestera, isi semna condica de prezenta cu varful cozii. In fundul pesterii avea un biblioraft unde isi depozita frunzele pentru iarna. Invariabil, seara cand se intorcea in pestera maraia o injuratura privind conditiile proaste de trafic si aglomeratia de pe carare.

Omarlupinozaurul era un dinozaur social. Cauta mereu compania altor dinozauri, dar in maxim doua ore acestia mureau de frica sau depresie. Iar omarlupinozaurul isi schimba blana de pe umeri o data la doua zile. Si asa, zi de zi, populatiile de dinozauri au disparut de pe Pamant.

Tot fosilele au aratat ca omarlupinozaurul a trait pana acum 200000 de ani, asta insemnand ca le-a supravietuit celorlalti dinozauri cu vreo 64-65 de milioane de ani. Intre ei, omarlupinozaurii nu se speriau reciproc. Se uitau unul la altul, constatau ca sunt deosebit de urati, apoi se indepartau plini de prestanta.

Tot cercetatorii britanici au descoperit ca omarlupinozaurul a lasat frumoase desene rupestre pe peretii pesterilor in care a locuit. Spre anii 200000 ien din cauza sfortarilor deosebite de a imbraca pieile si blanurile animalelor gasite in drum, omarlupinozaurul ajunsese sa semene cu o maimuta. Comportamentul lui ramasese totusi acelasi: functionar public fara scrupule. In acest punct, cercetatorii britanici au ajuns pe un teren cunoscut. Caracteristicile omarlupinozaurilor din anul 200000 ien ii incadrau perfect in soiul neanderthalienilor.

De atunci incoace istoria se cunoaste.

Reclame

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: