Zi drept ma!

Morcovici si Silila sunt dusmani de cand lumea. Sau prieteni… ma rog, tot una. Nici unul din ei nu scapa ocazia sa il sicaneze pe celalalt:

-Zi drept maaa!… zi drept!

-Ce drept ma?… ce drept?

Si replicile continua una dupa alta, in aceeasi nota. Cei doi sunt colegi la Salubritate. Iar temele discutiilor dintre ei se leaga invariabil de GUNOI. Ba ca tomberonul l-ai crapat tu, ba ca balta aia de zeama de gunoi nu era mai devreme acolo, ba ca ghena era cazuta inainte de venirea ta acolo. Ba ca unul munceste dar si fura, ba ca scaunul ala de bucatarie este daruit celuilalt de un locatar care a disparut dupa aceea in spatele blocului. Ba ca manusile erau deja ude, ba ca grilajul ala de metal nu aparuse din senin pe scaunul celuilalt. Ba ca unul ia salariu mai mare cu 21 de lei ca sta pe partea periculoasa a masinii de gunoi, ba ca cineva aflase, nu se stie cum, de piciorul drept diform al celuilalt. Ba ca unul bea mai multe beri ieftine decat celalalt, ba ca e randul lui sa pescuiasca mucul de tigara din gratarul de la intrarea in bloc. Ba ca celalalt are profilul dezactivat pe Facebook din cauza de pornosaguri, ba ca celalalt stie de chitantele suplimentare de Sarbatori dar nu zice nimic. Ba ca gunoiul unuia este mai greu, ba ca e mai moale dar puturos.

Si asa, in fiecare dimineata, vocile lor hodorogite se amesteca cu vuietul orasului iar siluetele lor stau agatate pe lateralele masinii de gunoi, pe aleile stramte dintre blocuri.

Reclame

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: