Dinamism

Nicu Ferumila are o bicicleta Tohan, model 2015. De fapt bicicleta este veche din 1960 dar nu scrie nicaieri asta si Nicu se lauda ca bicileta este din 2015. Nimeni nu-l baga in seama, toata lumea stie ca e mare palavragiu si sufera de un dinamism congenital. Cui vrea sa asculte, Nicu Ferumila ii explica pe indelete cum s-a procopsit el cu dinamismul congenital. La un moment dat observase ca din buzunare ii ies scantei, dar numai cand pedala vanjos pe Tohanul lui. Cercetand din aproape in aproape vazu ca pantalonii lui se frecau de zor intre craci de saua bicicletei, provocand fuioare de scantei multicolore care ieseau prin buzunarele pantalonilor. Nicu stia din scoala ca zona cracilor de la pantaloni se suprapune cu zona genitala. Iar dupa doua ore de pedalat, curul ii ajungea intr-o forma de con, aproape perfect. Puse cap la cap, Nicu avea dinamism congenital, dar doar cand mergea cu bicicleta.

Dusmanul lui de moarte este Vascoda Gama. Dupa ce ca i-a furat de 4 ori bicicleta, Vascoda Gama strigase dupa Nicu Ferumila ca sa se pregateasca de ce e mai rau, dar nu precizase exact ce. Si acum Nicu tremura la gandul ca iar Vascoda ii fura bicicleta Tohan. Probabil o va gasi iar spijinita de peretele din dos al privatei din curtea scolii, dar …. daca nu va fi la fel ca datile trecute? Si mai era ceva. Azi la pranz, Vascoda Gama il strigase pe Nicu, asa in zeflemea: „Ma, dinamistule!!”. Nicu nu se supara, pentru ca pe loc izbucni in ras la numele asta caraghios, si nu mai avea rost sa se supere pe Vascoda. Apoi se enerva, dar Vascoda era deja departe. Auzi… „Dinamist”….

 

Dar un pic de dinamist era totusi Nicu Ferumila. Isi montase la bicicleta, cate 6 dinamuri pe fiecare roata, asta ca sa poata alimenta prajitorul de paine atasat in locul soneriei. Se mai oprea in fata Cooperativei, scotea o felie subtire si arsa din prajitor si o mesteca rontait cu mare placere in fata colegilor de sat, carora le curgeau balele de pofta. Apoi, Nicu pleca cu pieptul bombat, fanfaron si plin cu pesmet in stomac.

Reclame

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: