La plimbare

Iau cu autostopul un batran, cu barba rara, slab, asa pe la 78-80 de ani. Il intreb intr-o doara, asa ca sa umplu tacerea, daca are familie si copii. Imi spune repede ca este fara familie si nu are copii. „Si ce-ai facut toata viata?”. Batranul, tot repede: „Am stat si eu”. Conduc in continuare cu ochii la ceasurile masinii. Vitezometrul sta la 70 si turometrul urca la 2500, apoi scade la 2000. E greu condusul asta de noapte pe un drum vechi.

Batranul asta imi aminteste de omul acela care dadea cu dopul de la sticla de vin prin aratura, apoi mirosea dopul. Era acum doi-trei ani o emisiune de divertisment despre cat de departe poti merge afundat in starea de ridicol. Subiectul era un om de langa Calarasi care se plimba pe aratura proaspata, se apleca din cand in cand si trecea gatul cu dop al unei sticle de vin prin pamantul sfaramat. Apoi ridica dopul, il mirosea indelung si repeta iar miscarea. Reporterul il intrebase: „Si cum miroase dopul?”. Omul ramase pe ganduri, mai mirosi o data dopul si zise: „Ca naiba….”.

Araturile astea de primavara. Curios este ca araturile apar in urma tractoarelor. Daca se gandeste o functie biunivoca intre tractoare si aratura, se poate trasa graficul si cele cateva puncte de inflexiune. Unul din ele s-ar situa exact in punctul de maxim. Cert este ca araturile se pot afla din cercetari si studii aprofundate, si nu trebuie luati in seama toti ignorantii care insista sa-si dea cu parerea.

Tot la maxim se gaseste intors robinetul de la teava de bere care iese din rezervorul de 20 hl. Berea nu mai iese acum, pentru ca rezervorul s-a golit ieri din greseala. Robinetul a ramas intors la maxim, berea s-a scurs si acum nimeni nu se mai sinchiseste de robinetul intors la maxim. Ar trebui adus la o pozitie de mijloc, dar asta e alta poveste.

Reclame

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: