Teava sus!

Baba Ema de la 2 este disperata ca de doua zile ii ploua in bucatarie, exact deasupra aragazului. A incercat sa tina o umbrela, apoi un coif de ziar deasupra tigaii unde isi prajeste omleta, dar degeaba. Apa picura, se aduna si cade din cand in cand suvoi in uleiul incins. A sunat la Boriceanu, vecinul orb de langa ea, i-a spus necazul si acesta, lovind cu bastonul in tavan, ii spune: „Teava sus!!!”

Bunicul povesteste nepotilor cum era el brigadier la Bumbesti-Livezeni. Se ocupa de suduri si armaturi. Era primul pe tot santierul si toti il admirau cat e de frumos, harnic si cu par pe brate. Nepotii il privesc cu neincredere. Bunicul se aprinde in povestire si isi aduce aminte cum a salvat el 30 de colegi de la dezastru, padurea de la incendiu, utilajele de la inzapezire si tot judetul de la inapoiere economica. Nepotii se uita chioras la el. Bunica intra in camera: „Ce ziceai ca faceai cand erai ajutor de ucenic pe santier?”. Bunicul da din colt in colt si sopteste: „Caram lada cu scule…. si tineam teava sus…”.

In armata pe campul de instructie. Plutonul se tavaleste in noroi. Sergentul striga: „Aviatie inamica!!!!”. Plutonul se rasuceste in noroi cu fata in sus. Armele sunt naclaite si aluneca din mainile soldatilor. Sergentul rosu la fata striga: „Teava sus!!!”

Studioul de filme pentru adulti. Buget redus, pauza. Regizorul mananca mancare chinezeasca dintr-o cutie de carton. Actorii sleiti de foame il urmaresc salivand. Regizorul nu-i baga in seama, termina de mancat, arunca cutia la cos si porunceste: „Gata!!!!…. Teava sus!!!”

Serbarea de Craciun la scoala, clasa a III-a. Toti copiii au stelele fixate pe un bat. Doar Costel a lipit steaua pe o teava de plumb gasita sub chiuveta. Dupa a treia strofa cantata, Costel lasa mana in jos de oboseala. Invatatoarea ii face semn din ochi sa o ridice. Costel se conformeaza. Dupa 2 minute lasa din nou mana jos. Invatatoarea se incrunta la el. Costel ridica mana, apoi o lasa iar in jos. Invatatoarea sopteste: „Teava sus!!!”. Copiii continua cantecelul: „Teava sus rasare… ca o teava mare…. Teava straluceste… Si lumii …”. Costel lasa iar mana in jos. Invatatoarea striga inrait la el: „Teava sus!!!!”

McDonald’s. Toaleta e plina de bosoragi lipiti de pisoare si infundati cu McChicken si Coca-Cola. Directorul de magazin cere sa vada problema de scurgere de la instalatia de aer conditionat. Femeia de servici raporteaza ca problema e in tavanul fals al grupului sanitar. Apoi il conduce pana in fata toaletei, deschide usa si arata cu mana spre interior undeva in sus. Bosorogii se fastacesc. Femeia de servici striga: „Teava sus!!!”

Reclame

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: