O intindere lucie de apa

Era o intindere lucie de apa. Daca te uitai in dreapta vedeai acea intindere lucie de apa pana foarte-foarte departe. Orizontul era plin de acea intindere lucie de apa. Si in stanga daca priveai, se pare ca tot aceeasi intindere lucie de apa se intindea pana la orizontul din stanga. Daca intorceai lent capul vedeai ca orzontul din stanga se continua cu orizontul din dreapta si intinderea lucie de apa se continua de la stanga la dreapta. Acest aspect era cumva curios, mai ales ca daca intorceai repede capul, orizontul din stanga nu se continua exact-exact cu cel din dreapta. La fel se intampla si cu intinderea lucie de apa. Oare era vreo legatura secreta intre orizont si intinderea lucie de apa? Prea se intampla intotdeauna cand apare orizontul, hop, apare si intinderea lucie de apa. Hm… curios lucru.

Sa revenim. Daca printr-o intamplare, intorci capul in spate, absolut ciudat, orizontul si intinderea lucie de apa sunt impreuna si aici. Trebuie sa fie ceva cu chestia asta….

Te mai uiti o data in stanga, apoi in dreapta. Nimic schimbat, doar intinderea lucie de apa sta la locul ei, orizontul e acelasi si tu abia astepti sa verifici daca si in spate sunt la fel. Intorci capul…. da, totul e la fel. Ce usurare….

Se face seara. Orizontul si intinderea lucie de apa aferenta sunt in asteptarea inserarii. Intre timp nu se intamplase nimic notabil. Toate se intindeau la fel, fiecare in legea lui. Doar linii orizontale combinate cu alte linii orizontale. Peste tot intinderea lucie de apa aparea si devenea in scurt timp dominanta. Acum ca venea seara, si orizontul in cele trei ipostaze: de stanga, dreapta si spate impreuna cu perechile fiecarui orizont: intinderea lucie de apa de stanga, de dreapta si de spate stateau orizontal si asteptau ceva actiune. Dar, nimic nu se intampla printre liniile orizontale si intinderile lucii de apa. Seara venea, toate erau calme, din cand in cand mai intorci capul in stanga, apoi in dreapta si, dupa mai mult timp, si in spate.

Intinderea lucie de apa se plaseaza exact langa oprizont. Aici trebuie sa fie ceva…

Reclame

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: