Franzela face dus cu apa rece

Domnul X are o franzela. De acasa a plecat de 2 saptamani. Franzela plange pe masa. Dupa 2 zile de plans, cand a vazut ca masa se duce spre baie sa-si faca nevoile, s-a oprit brusc, si-a sters nasul cu o batista veche si a dat sa sara pe gresie. N-a mai apucat. Masa e in baie, se sprijina gratios de vasul de toaleta si se usureaza cristalin. Franzela priveste oripilata. Mecanic, franzela trage apa si se gandeste cum sa i-o intoarca mesei. Pe drumul spre camera, sare deodata in cabina de dus si se inchide acolo. Tresarind, masa ramane pe ganduri 2 secunde, apoi cu o miscare brusca da drumul la apa rece. Din cabina de dus se aude cum suvoiul de apa curge pe coaja franzelei. Masa ranjeste rautacioasa. Deodata din cabina de dus se aude o melodie fluierata. In primele momente nesigur, apoi din ce in ce mai tare si mai melodios. E marsul victorios al armatelor lui Napoleon in fata Moscovei. Masa redevine serioasa, tace prelung, ofteaza si trage de usile cabinei de dus. Acestea gliseaza usor, franzela iese incet de sub apa, isi infasoara un prosop in jurul partii inferioare si pleaca spre camera. In tot acest timp franzela continua sa fluiere, iar masa e din ce in ce mai posomorata. La fel de incet, masa intra in cabina, da drumul la apa rece, se scarpina intr-o doara la tablie si pocneste apoi usor din degete. Apa se scurge pe furnir, din camera se aude fluieratul voios al franzelei iar domnul X isi sapa gradina undeva la tara, la peste 30 de km de oras.

Etichete: ,

2 răspunsuri to “Franzela face dus cu apa rece”

  1. eumiealmeu Says:

    mi-e milă de săraca franzelă. era cumva cumpărată în epocă, pe cartelă? dacă nu, cum se face că … şi franzelele plâng? e ca şi-n piesa Şi caii se-mpuşcă, nu-i aşa? mi-ai dat nişte idei de scris cu aceste imagini. merci. spor-t la ce faci.

  2. Corina Says:

    Am vazut ca poti sa scrii despre absolut orice, asa cum afirmi in provocarile tale. Te rog, reda conversatia dintre o piatra si o musca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: