Din Ungaria vine gulasul pe Dunare

Noi suntem aia prosti. De mai mult timp bucataria ungureasca ne-a avertizat ca va urma un dezastru major. Doar stim cu totii ce iute si ardeiat se face gulasul. Cu paprika, boia si ardei iute. Si are si consistenta unui noroi rosu cu bucati de carne si verdeata prin el. De sute de ani, ungurii ne dau pe la nas cu retetele lor culinare ori iuti ca dracu’, ori dulci de nu le poti baga in gura. Asa ca deversarea de ieri din Ungaria nu ne mira deloc. Ce poate fi mai frumos decat o invitatie la masa in stilul traditional honved? Ospitalitatea specific maghiara a debordat in sfarsit de prea multa prietenie si iubire de frati. Pe toate campurile vezi sos rosu de gulas, cu ceva carne de ce a prins viitura in cale, verdeata buruieni de pe marginea drumului, in fine, exact ca in reteta traditionala. Bucatarii se misca incoace si incolo in cizme de cauciuc si mai subtiaza sosul cu furtune cu apa. Totusi e cam mare cantitatea asta de gulas intinsa pe campuri si varsata in rauri. Am inteles ca pe Dunare intra azi in Romania o portie sanatoasa de gulas, exact atat cat sa ne usture buzele si gatul, iar cand iesim la privata in fundul curtii sa ne usture si pe acolo. Dar pentru o portie sanatoasa de gulas, merita sa faci orice sacrificiu. Chiar suprem, nu-i asa?

Reclame

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: