Prima zi de armata

Azi e prima zi de armata. Dimineata la inrolare, stateam toti pe 3 randuri. Eu pe primul rand, domnul Emil Cehoslovaci pe al doilea si pe ultimul statea chistocul de tigara pe care tocmai il aruncasem pe jos. Instructia a inceput din prima clipa. Uimit am auzit noile comenzi din armata: “Bocancul stang, Bocancul stang, Bocanc stang, Bocanc drept, Bocancul stang!”, asta fiind vechea comanda: “Stangul, stangul, stang, drept, stangul!” . Motivul este respectul profund pentru om si derivatele acesuia. Este o rusine, o lipsa de respect teribila si un atentat la drepturile omului sa invoci intr-o comanda de armata, parti anatomice ale soldatului. De aceea toate comenzile fac referire la accesorii, haine, incaltaminte, obiecte si articole de cazarmament. Instructia cuprinde un singur principiu calauzitor care este repetat pana devine parte integranta a soldatului. Formula este urmatoarea: “E prima zi de armata, tocmai am fost inrolat”. In cazul ca este capturat de dusman, soldatul patriot repeta la nesfarsit acea formula. Astfel dusmanul este indus in eroare si crede ca are in fata lui o armata aflata integral in prima zi de… armata. Ca sa nu dea de banuit, instructia se face pe grupe de cate 10, care invata acelasi mesaj, cu mici variatiuni care sa faca si mai credibila formula de baza. Astfel exista urmatoarele variante: “Eu am ajuns doar azi dimineata in armata”, “Aseara eram cu prietena, azi dimineata eram in armata, acum sunt prizonier la dumneavoastra” sau “Nu stiu nimic, sunt mahmur dupa cheful de plecare la armata, de aseara”. Exista si varianta practica de inducere a formulei de baza. Astfel, soldatul cazut prizonier, cere o pusca si in fata ofiterului dusmanului demonstreaza pe viu ca habar-n-are sa demonteze o pusca, ca se raneste la degete si scapa pe jos partile componente ale armei, exact asa cum face un recrut de o zi. De fapt aceasta metoda de lupta de baza a armatei este inclusa in mai multe carti aflate sub cheie la Ministerul de Razboi, cum ar fi: “Manualul secret de organizare a primei zile de armata”, “Cum sa cazi prizonier la dusman: 10 reguli practice si usor de urmat”, “Psihologia redundanta si psihotica a noului recrut”, “”Formule de salut subversiv in primele 3 limbi de circulatie in spatiul Schengen”, “Strategia WAPSOM de aparare a tarii: Fa-l pe dusman sa creada ca dormi…, apoi… sforaie!”, “Structura cazarmamentului in armatele dusmane: ce poti fura fara sa se observe”, “Cum sa te deghizezi eficient cu ce gasesti in tomberon” si “Sistemul MLM de aparare a tarii: structura, bonusuri de nivel, prezentari produse si cariera pana la <<Cascheta cu 5 diamante cu pene>>”.

E prima zi, s-a facut seara. Colegul Emil Cehoslovaci a ajuns deja la nivelul „Batic cu 2 noduri”. Inainte sa ma apuce o mica invidie specific romaneasca, aflu dintr-o sursa sigura ca Emil Cehoslovaci „n-are mama, n-are tata” si a capatat experienta insistentelor la nesfarsit pe langa clienti intr-o cunoscuta firma de pensii private si asigurari de viata, unde lucreaza ca sclav de cativa ani.

Reclame

Etichete:

2 răspunsuri to “Prima zi de armata”

  1. M Says:

    Ce mai nebunie cu omarlupino asta al vostru!…

    Am o recomandare pentru Omarlupino: Zazie în metrou sau, in limba de origine, Zazie dans le métro = roman (Raymond Queneau) si film (regizor: Louis Malle). Poate ca Omarlupino va prefera filmul, pentru ca vizionarea lui dureaza doar 90 de minute si pentru ca, asa am eu impresia cunoscand despre ce e vorba, ca ar fi pe gustul lui… Sper sa am dreptate si … vizionare placuta!

  2. Tury Says:

    😆

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: