Picnic la marginea drumului de Aisak Azimoff

Terenul era impartit foarte clar: jumate pentru extraterestrii si jumate pentru padurari. Astfel, fiecare padurar isi construise pe terenul alocat padurarilor, o platforma inoxidabila intre 12 si 14 metri patrati, suspendata in varful unui stalp de cel putin 45 de metri inaltime. Padurea se intindea frumos sub platformele care parca pluteau deasupra. Legea era iarasi foarte clara cu folosirea platformelor: pe acestea se puteau organiza mese festive la iarba verde (tip picnic) sau se puteau monta aeromodele din kiturile puse la dispozitie de Regia Padurilor (in ultima luna se gaseau doar kituri T34 si MIG14, dar o grupa de 3 padurari deja incepuse o actiune de tunare a aeromodelelor, transformandu-le in carucior metempsihotic de copii Cerasela 12 si in ventuza de perete Belophoron GB 66, cu fermoar pe dreapta). Padurarii cei mai adaptati la noile tehnologii isi montasera gazon de culoare verde pe platforme, ca sa integreze platforma proprie in peisaj, ziceau ei, dar de fapt scopul ascuns era sa continue jocul obsesiv care de 2 ani facea ravagii printre purtatorii de bretele si palariuta cu pana de cocos (precizez ca e vorba de padurari, ca sa nu se faca confuzii regretabile). Jocul strangea in cerc cel putin 4 padurari, care la un semn racnit al sefului de joc, aruncau fiecare cate un ac cu gamalie in iarba de pe jos. Jocul se chema: „Cauti acul in iarba” si scopul era sa gasesti cat mai repede, cel putin acul tau, daca nu si pe cel al vecinului. Daca le gaseai pe amandoua, erai un padurar facut: cel putin 24 de ore, vechiul proprietar al acului, devenea sclavul tau si puteai sa il pui sa faca curat in cortul tau de pe platforma, sa stea planton pe marginea platformei si sa ii injure de entitatea producatoare pe extraterestrii care treceau in zbor intamplator pe acolo. Satisfactia era uriasa, cand vedeai ca un extraterestru injurat bine, scapa din labe borcanul de formaldehida cu care e dotat orice extraterestru pamantean. Trebuie sa stiti ca in ultimii 2 ani, de cand padurarii au inceput sa se mute dintre copacii padurilor pe platformele suspendate, jocul a avut destul de mult de suferit. Formaldehida domnilor extraterestrii ardea in mod nepermis iarba dintre copaci, si padurarii nu mai aveau unde sa arunce acele pe jos. Probabil asta-i motivul pentru care s-au inregistrat comportamente deviante, in care vedeai 4 padurari inhamati la o caruta plina cu iarba, ascunzandu-se printre copaci si fugind cat mai departe de ochii nepoftitilor. Se opreau apoi deodata, se urcau in caruta, scotea fiecare acul cu gamalie din portofel si, la racnetul sefului de joc, il aruncau in gramada de iarba. Apoi plonjau la propriu cu capul in jos in maldarul de iarba si il imprastiau in toate partile grohaind de pasiune si placere. Dupa 30-40 de minute, se auzea cate o voce victorioasa care era urmata de tipete disperate. Asta-i jocul, ce sa faci!!!

Padurarii de origine romana, ca de obicei, n-au inteles regulile jocului, sau nu s-au putut adapta de tendintele moderne de viata printre extraterestrii, si au denumit jocul pe intelesul lor: „Cauti acul in carul cu fan”, asta din cauza ca padurarii romani nu si-au gasit NICIODATA acele cu gamalie proprii, si au dedus ca ASA TREBUIE SA SE INTAMPLE. In plus, au constatat ca iarba din carute utilizata de cvasitotalitatea padurarilor pentru joc, fiind destul de uscata pe la capete, seamana izbitor cu fanul cu care isi hraneau jitele inainte de Revolutie.

Astfel padurarii romani s-au specializat sa stea pe margine si sa dea drumul la injuraturi grosolane catre domnii extraterestrii.

Reclame

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: