Uimirea se citea pe fata lor

Un teanc de bancnote cu figura lui Caragiale era inghesuit in buzunarul din spatele pantalonilor lui Costel. Ultimii doi Caragiale stateau fata in fata. Uimirea se citea pe fata lor.

Protestatarii mestecau guma in fata guvernului. Ministrii deschideau din cand in cand fereastra guvernului si se uitau la ei. Uimirea se citea pe fata lor.

Doi nenea dormeau pe sant, langa usa din spatele carciumii. Cele patru varfuri ale bocancilor erau indreptate paralel spre dreapta. Cei doi nenea dormeau si sforaiau zgomotos. Uimirea se citea pe fata lor.

O veverita impingea simultan doua alune spre scorbura. Veveritele vecine de deasupra se holbau la ea. Uimirea se citea pe fata lor.

In coltul albastru al ringului un boxer privea satisfacut la urmatorul adversar care intra in ring. Cu doua lovituri bine plasate il trimise si pe acesta langa ceilalti 6 adversari cazuti la podea. Acestia erau frumos stivuiti langa coltul rosu, cu capetele tunse scurt, aliniate pe aceeasi directie. Uimirea se citea pe fata lor.

Un maghiar si un roman se certau care din ei sa intre primul in toaleta ecologica din parcul mare. Conflict etnic. Fiecare avea o bota de lemn pe care o agita prin aer. Botele aveau frumoase motive populare incrustate pe ele: bota maghiara un bot de cal zambind si bota romana un cos din care iese fumul. Dupa trei minute de conflict etnic, au pus simultan mana pe clanta usi. Era incuiata. Uimirea se citea pe fata lor.

In aula mare a universitatii, un profesor universitar celebru explica studentilor la tabla despre geometria Finsler si spatiile Riemann. In colt, langa catedra, doi sobolani se uitau cand spre sala, cand spre profesor, cand unul la altul. Uimirea se citea pe fata lor.

Intr-o foarte cunoscuta firma de asigurari si pensii private, la ora 11:00 dimineata, se tinea deja a patra sedinta pe ziua in curs. Toti participantii isi lasasera pantofii la intrare in semn de adanca veneratie fata de conducere. Dupa un sir interminabil de indicatii pretioase, sedinta lua sfarsit si toti se indreptara bombanind spre iesire. Acolo toti pantofii erau legati unii de altii, cu sireturile innodate. Participantii stateau. Uimirea se citea pe fata lor.

Pe malul apei, doua rame stateau in borcanul unui pescar. In acelasi borcan mai erau inca doua muste si 3 omizi grase. Pe gura borcanului intra mana paroasa a pescarului. Insfaca o rama, apoi o lasa jos, lua apoi o omida, o lasa din nou jos. O scurta pauza, apoi capacul se inchise cu zgomot pe borcan si acesta disparu cu totul in rucsacul pescarului. O voce groasa: „”Aveti permis sa stati aici?… 10 milioane amenda!” In borcan era liniste. Cele 7 vietuitoare stateau in intuneric. Daca ai fi aprins o lanterna, ai fi vazut ca uimirea se citea pe fata lor.

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: