A-rim-jim-jim, a-ram-jam-jam – analiza SWOT

A-rim-jim-jim, a-ram-jam-jam, ene-piua-nie-sola, este un vechi refren din copilaria comunista a romanilor. Oare cum au evoluat jocurile copiilor comunisti in ultimii 40-50 de ani? Aceasta este si intrebarea la care vrea sa dea un raspuns doct Comisia Parlamentara de Analiza a Jocurilor si Cantecelelor pentru Copii (CPAJCC). Si ca sa dea inca o dovada ca ne-am integrat deplin in minunata cultura occidentala, comisia de mai sus a decis cu unanimitate de voturi (din pacate nu s-a putut evita unanimitatea) sa aplice grandilocvent analiza SWOT de cercetare. S-au luat in studiu urmatoarele cantecele:

1. Podul de piatra s-a daramat (un emotionant apel pentru salvarea de la distrugere a obiectivelor social-industriale ale statului totalitar. Starea de daramare exista in cultura romana de la Manole incoace si nu mai scapam de ea. Copiii in intelepciunea lor deosebita stiu asta si au integrat acest principiu de stat in cantecelele lor)

2. Trei iezi cucuieti, usa mamei descuieti (un strigat disperat pentru protejarea caprelor tinere fata de agresiunile comuniste contondente care lasa in urma cucuie, precum si indemnul la ospitalitatea traditionala romaneasca de a descuia usa mamei fata de toti cei interesati. Nu trebuie trecut cu vederea numarul 3, care pleaca de la cele 3 porunci ale lui Moise, pana la cele 3 cuvinte din ultima campanie electorala. (de fapt parca erau mai multe porunci si mai putine cuvinte))

3. A-rim-jim-jim, a-ram-jam-jam (un cantecel arhaic auzit la copiii care stau pe olita cu degetul in gura si cu gandul la dulciurile americane. Aparenta lipsa de logica a versurilor indeplineste un dublu scop: derutarea organelor de urmarire si de supravegehere informativa, precum si cel de a deruta organele de urmarire si de supravegehere informativa. V-ati prins?)

Studiile au relevat urmatoarele aspecte interesante:

– (S) punctele tari: noi nu ne dam pe-un jeb de cuie.

(W) punctele slabe: suntem prea multi dar ne vom reface exact atat cat trebuie.

– (O) oportunitatile: daca tot ne-au luat in UE si NATO, sa la aratam si lor cum se taie frunza la caini eficient, doar suntem experti.

– (T) pericolele: Gigel mi-a luat galetusa si acum vrea si prastia mea. Dar nu i-o dau!

Rezultatul definitiv al cercetarilor a fost urmatorul: in Romania ultimilor ani, in loc de pop-cultura americana, s-a implementat cu succes popescu-subcultura autohtona. Iar ca rezultat secundar care ne-a pus pe ganduri din nou: semanam prea mult cu copii nostri.

Reclame

Etichete:

2 răspunsuri to “A-rim-jim-jim, a-ram-jam-jam – analiza SWOT”

  1. monocord Says:

    mefisto?

  2. monocord Says:

    CIAC NORIS?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: