Noua grafie a limbii romane

Forfota din clasa amuti cand catalogul se tranti cu zgomot pe tablia catedrei. „Hevasituiti!” zise batrana profesoara cu voce groasa de matroana fumatoare. „V-am dat niste tasc-uri . Sa vad care cioisuiti sa iesiti la tabla. Ati vritãlit cam short.

Tãpãstãu! ia….hai cu lesonu’n coace! Asa…sãu…”

Si incepe profesoara sa citeasca:  „Hããumuãrc!” asa mã!

Si afisand spre clasa frumoasele coperti cu papusa Barbie cu cunoscuta-i nuanta de roz-vinetiu spre clasa, da curs lecturii:

„Vine vara si maduc la bunicii. Inca deja nusa terminat anu scolar da eu de fapt amplecat ca asa am vrut si am p prietena acolo care este sora vecinului si are o masina tare si tata ei are bicepsul de 60 centimetri si bate pe toti. Niciozi nafost asa d frumoasa  c-a ziua in carea-m plecat lalac siam unflat broase cu paiu.(…) Prindeam broaste si le bagam paiu in fund si suflam pana de unflau sile puneam inapoi pe lac si tot incercau sa se duca la fund si dadeasu din picioare si nu se  puteau duce la fund si tot asa radeam de ele. Dupaaia am mers la magazin sa mancam cucurucu si sa fluieram cu Ffigo”.

„Foarte veribiutifulã lucrare mã!”   S-a sunat tanti!!!

Pe coridorul scolii se aud pasi.  Elevii trec in fuga pe langa plasma uriasa de langa secretariat unde  o interpreta de muzica usoara romaneasca canta o piesa care suna ceva de genu’: aiiiii surrrrendããããrrrrrrrrrrrrrrrrr     aaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiii rimembãããããrrrrrrrrrr    …      ….      iooooouuuu       lãhãvvvvvvv…..

Reclame

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: